bip

Bezzwrotne wsparcie dla studentów kierunku pielęgniarstwo, położnictwo oraz ratownictwo medyczne

Nabór wstępny przeprowadzony zostanie w celu zebrania informacji, ze strony uczelni zainteresowanych wsparciem, które spełniają kryteria Działania 3 Systemu zachęt określone w § 9 ust. 2 Regulaminu, o liczbie studentów kierunków objętych wsparciem w ramach Działania 3 Systemu zachęt, którzy:
1. rozpoczęli naukę na I roku studiów I stopnia w semestrze zimowym w roku akademickim 2023/2024 (Polaków oraz cudzoziemców, o których mowa w art. 324 ust. 2 ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce),
2. złożyli bezpośrednio na uczelni na kierunku, w ramach którego ubiegają się o wsparcie, wnioski o przyznanie bezzwrotnego wsparcia na pokrycie opłat za usługi edukacyjne, zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 2 do Regulaminu, wraz z kopią wyników egzaminu maturalnego.
3. Posiadają polską maturę.

Złożenie wniosku wstępnego jest warunkiem uczestnictwa uczelni w drugim etapie naboru.
IOI, na podstawie wniosków wstępnych, kwalifikuje studentów do objęcia bezzwrotnym wsparciem na podstawie wytycznych, w zakresie przeliczania punktów z egzaminów maturalnych, które stanowią załącznik nr 12 do Regulaminu, a następnie informuje Wnioskodawcę o studentach kwalifikujących się do objęcia wsparciem z którymi uczelnia zawrze umowy w zakresie udzielania bezzwrotnego wsparcia w ramach Działania 3 Systemu zachęt.

W związku z powyższym zainteresowani studenci proszeni są o złożenie wniosku do Uczelni w terminie do 01.09.2025 roku do godziny 13.00
Możliwe jest złożenie skanu wniosku na adres mailowy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i dostarczenie oryginału do dnia 21.09.2025 roku lub wysłanie pocztą na adres uczelni. Wnioski które wpłyną tylko i wyłącznie mailowo a nie będą miały wersji papierowej nie będą brane pod uwagę w II etapie.

Wnioski przyjmowane są w dziekanacie WSMED.

 

pobierz wniosek ...

Search

Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Funkcjonalne
COOKIESCK_ESSENTIAL_DESC_1
COOKIESCK_ESSENTIAL_TXT_1
COOKIESCK_ESSENTIAL_DESC
Accept
Decline
Save